Fastelavn søndag 14. februar

I år blir fastelavn feiret søndag 14. februar og markeres med pyntede bjørkeris og fastelavnsboller med krem og syltetøy. På Eurospar får du alt du trenger til den herlige baksten.




Denne oppskriften gir ca. 16 luftige boller, og med smaken av vaniljekrem vil disse bollene både glede store og små.

FASTELAVNSBOLLER MED VANILJEKREM
DU TRENGER:

100 g meierismør
3 ½ dl helmelk
50 g gjær (evt 1 pk tørrgjær)
500 g hvetemel (ca)
100 g sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
½ ts bakepulver

SLIK GJØR DU:

Smelt smør i en kjele og bland i melken. Blandingen bør være lunken, ca 37 °C (kroppstemperatur)
Smuldrer gjæren i bakebollen, hell i litt av væsken og rør ut gjæren. Hell deretter i resten av væsken når gjæren er oppløst
Bland til slutt i de tørre ingrediensene
Elt sammen til du får en passe fast deig og hold tilbake på melmengden dersom du ikke synes deigen trenger å bruke alt
Dersom du synes den er for klissete, tilsetter du bare litt og litt mer mel. Dekk den til med plast og la deigen heve på et lunt sted til ca. dobbel størrelse
Bak ut 16 boller og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Etterhev under dekke i ca. 25 nye minutter

Forvarm stekeovnen til 225 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir

STEKING AV BOLLER

Pensle bollene med sammenvispet egg og stek i 8-10 minutter. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to.

VANILJEFYLL TIL FASTELAVENSBOLLER

Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.

PENSLING

1 stk sammenvispet egg

VANILJEKREM

3 dl kremfløte
3 dl vaniljekrem

DRYSS

3 ss melis